Cserépfalvi Imre születési bejegyzése a cserépi anyakönyvben
2016. január 09. írta: darvas

Cserépfalvi Imre születési bejegyzése a cserépi anyakönyvben

Folytatom az újraközlést. Majdnem két éve szkenneltem homályosan az alábbi iratot a cserépi hivatalban. Majd lesz rendes szkennelés is, ha szintet lépünk eszközileg.

Az extrahíres költőproducer és könyvkiadó Cserépfalvi Imre, azaz Deutsch Imre születési anyakönyve következik háromba vágva.

cserepfalvi_imre_anyakonyv01_groszmann.png

Cserépfalvi Imre 1900. július 28-án délután négy órakor született, édasanyja Selinger Czeczília, édesapja Deutsch Sámuel kereskedő. Vallása: izraelita.

A szülőket mostanában gyüttmentnek mondanák, ugyanis egyikük sem Cserépben született, az édesapa ároktői. Hamar tovább is költöztek Cserépből Egerbe. 

cserepfalvi_imre_anyakonyv03_groszmann.png

Deutsch Imre 1918-ban változtatta meg a nevét, amit precízen beírtak az anyakönyvbe. Persze elszúrták, először Cserépfalvait írtak, aztán korrigálták Cserépfalvinak.

Halálát 1991-ben jegyezte be Farmosi Zoltán úr behivatkozva a budapesti hivatal folyószámát. A pontos dátumot is rögzítsük, ha már az anykönyvbe nem került bele. 1991. június 21. 

cserepfalvi_imre_anyakonyv02_groszmann.png

Köszönöm a Cserépfalui Közös Önkormányzati Hivatal segítségét. 

Az eredeti írás 2014. május 20-án jelent meg a FLAU blogban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://groszmannlili.blog.hu/api/trackback/id/tr588251356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
fdgsdf