Érdekli Önt zsidóktól elvett föld?
2014. december 19. írta: darvas

Érdekli Önt zsidóktól elvett föld?

Három plakátot mutatok az OSZK Plakát- Kisnyomtatványtárából. Köszönöm szépen, hogy itt lehetnek a blogban. Miskolc Eger és Miskolc.

1939. november 10-én a miskolci polgármester arra kérte a "földbirtok szerzési képességgel bíró" miskolciakat, hogy jelenjenek meg a városházán, ha őket érdeklik a zsidóktól elvett földek. Ez történhetett Cserépben is, amikor Groszmann Jószef földjeit elvették.

1939_11_10_miskolc_groszmann.jpg

A miskolci főjegyző is plakátolt egyet 1939 novemberében. Közli a néppel, hogy 1738 "zsidónak tekinthető személy"-nek van érvényes iparigazolványa. Ami az összes iparűző 43 százaléka.

1939_11_14_miskolc_groszmann.jpg

Harmadikként pedig megyünk Egerbe. 1944 szeptemberében a polgi arra kéri a "NEMZSIDÓ" személyeket, hogy ha be tudják azt bizonyítani, hogy zsidók lezárt üzletében ingóságaik vannak, akkor jelentkezzenek.

1944_09_11_eger_groszmann.jpg

A cserépi Groszmann-boltban vagy Schwartz-boltban is lehetttek hasonló sztorik. Kiderül.

A bejegyzés trackback címe:

https://groszmannlili.blog.hu/api/trackback/id/tr857088303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
fdgsdf