Nagy nemigaz
2014. május 05. írta: darvas

Nagy nemigaz

A kutatásom különböző forrásból próbálja összerakni a holokauszt cserépi áldozatainak történeteit.
A személyes beszélgetésekben az az izgalmas, hogy néha rosszul emlékszik az emlékező. Elsőként majdnem megbántottam egy fals infó miatt Dr. Tóth Károlyt, akinek az édesapja boltos volt. Azt mesélték, hogy a Groszmann-bolt volt az a bolt, ahol Tóthék laktak a háború után, de ez egy nagy nemigaz. A Groszmann-bolt a katolikus templom mögött volt kettővel.
Levéltári források, születési anyakönyvek mellett persze a közösségi webet is használom. A Facebookon keresek és írkálok hasonló vezetéknevű felhasználóknak. Eddig nem kaptam sok releváns infót. Felvidéki Groszmannok írtak, de kaptam választ egy olyan Groszmanntól akinek a dédapja - bár a másik ági - dolgozott Cserélpfaluban a múlt században.

Plakát is készül az emléksétához. Mert plakát az kell. Ilyesmin gondolkodom. A Yad Vashem központtól kölcsönöztem a plakát hátterét.

chaim.png

A bejegyzés trackback címe:

https://groszmannlili.blog.hu/api/trackback/id/tr816172294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
fdgsdf